Casting casting casting
2011-02-28 / 15:28:21 / Allmänt

Sitter på en casting just nu. Ikväll avslutas tävlingen om veckans modell glöm inte att anmäla er!


I'm in France
2011-02-27 / 16:22:30 / Allmänt



Efter endel förseningar så är jag nu i Paris, är uppbokad på mycket jobb men ska även springa runt på mycket castingar. Kommer därför jobba en hel del nu under min vistelse här och min blogg kommer inte bli lika uppdaterad men jag ska göra mitt bästa. Imorgon avslutas tävlingen om veckans modell så glöm inte den!



France!
2011-02-26 / 21:24:15 / Allmänt

Dålig uppdatering idag men det är bara för jag har haft fullt upp med att packa. Flyget tidigt imorgon till Frankrike och ska stanna där några veckor för lite jobb jag är bokad på. Nä måste fortsätta med packningen ska hinna se en film snart också och då ska all packning vara klart.

See ya

Hungrig?
2011-02-26 / 10:27:00 / Allmänt



Ett bra tips när man känner att suget börjar komma. Gå och gör en smoothie av lite frysta hallon/bananer/blåbär whatever. Det är ett bra mellanmål för magen och du blir också lite piggare av det.


Veckans modell
2011-02-25 / 15:16:00 / Allmänt

Vill du vara med och tävla om att bli veckans modell?

Såhär gör du!

Steg 1. Ta 2 bilder på dig själv där du har lite smink på dig  (inte överdrivet) sedan skickar du in bilden till min mail: [email protected] glöm inte att skriva din bloggadress också!

Steg 2. Sedan skriver du ett inlägg på din blogg (om du har en blogg) att du är med och tävlar i min tävling.

Klart!

Sedan kommer jag bestämma två vinnare på måndag! Då får vinnaren tillsammans med 2 bilder plus en länkning till bloggen som pris.

Gör detta för er som vill bli modeller men som kanske inte har rätt längd, eller du som kanske bara vill bli upptäckt, eller till dig som bara vill synas lite extra men också vill ha en länkning till din blogg.

Se detta som en kul grej, jag har många besökare så chansen finns att du kan bli upptäckt. Har även själv kontakter med många agenturer så tveka inte att vara med i tävlingen!

Lycka till!


Frågor!
2011-02-25 / 14:40:00 / Allmänt

Fråga:

hej! jag har lite frågor.
1. kan du inte tipsa om lite olika modellagenturer man kan maila?
2. kan du inte ge fler träningstips och kost tips på bloggen?
3. jag skulle gärna se lite fler bilder på dig! (:

Svar:

1. Jo det kan jag göra men skriver ett helt inlägg om det istället!
2. Klart om ni tycker att det är intressant så visst:)
3. Kommer lägga upp bilder ibland på mig men vill vara hemlig så kommer aldrig säga på bilden att det där är jag.



Fråga:

Hejsa, jätte fin blogg! skulle du inte kunna skriva lite mer om hur man blir modell. Alltså tips på var man kan få tag på olika agenturer och så?
Jag är en tjej på 14 år som gärna skulle vilja bli modell !

Svar:

Tack så mycket :) JO tänkte göra det i ett inlägg snart!


Fråga:

Hejsan. Jag har en fråga. Varför lägger du inte upp bilder på dig själv? Letade men hitta ingen?
kram

Svar:


Jag vill hellre vara hemlig, tycker själv att det är roligare och mer intressantare för er att inte riktigt veta vem jag är, men ändå kunna läsa om mitt liv som modell.  Vill ni veta hur jag ser ut får ni lista ut det själva ;)



Fråga:



hur lång är du? :)

Svar:

Jag är 178 cm lång


Soool!
2011-02-25 / 14:03:03 / Allmänt



Det är skitfint väder i London idag :D Behöver ju bara ta på mig min skinnjacka idag skitnice! Igår var jag ju ganska busy med min dejt och det sen har det varit fotograferingar. Men ville bara uppdatera er och säga att allt går bra för mig, roligt när man alltid får beröm under fotograferingarna. Idag är min första casting vid klockan fyra så tänkte ta det lite lugnt så länge, gå lite på stan kanske. Min rumskompis har inte heller så mycket castingar idag så hon hänger nog på ut i det fina vädret.


Caroline Winberg
2011-02-25 / 09:12:00 / Allmänt



Sveriges största supermodell just nu plus att hon är med i Victoria's secret de ni!




Dejt
2011-02-24 / 19:47:22 / Allmänt

Hejsan!



Har suttit och fixat mig lite för ikväll ska nämligen på dejt haha. Träffade en kille som jag fick jobba tillsammans med idag och han bjöd ut mig på dejt, han var riktigt snygg också så självklart säger jag ja! Tänkte ta en långklänning men det är ju så kallt ute så vet i fan om jag ska göra det. Kanske lika bra att ta jeans och någon tunika eller liknande hmm..  Jaja får väl se vad det blir.


Just det, tänkte köra igång något som heter veckans modell. Du som vill vara med ska helt enkelt skicka en bild till min mail, det kan vara en modellbild men skulle vara lite roligare med en naturlig bild där man ser ansiktet. Ni som inte vill visas osminkade i bloggen kan sminka er men med måtta ( litegrann). Sedan utser jag en eller två vinnare som kommer ha sina bilder i min blogg där jag också länkar till er blogg. Gör detta för er som kanske vill bli modeller eller för er som bara ser det som en rolig grej. Tanken är att ni ska synas och kanske själva bli upptäckta eller bara få fler besökare;) Låter det som en bra idé?

Skriver lite mer om det imorgon så ni verkligen fattar hur det går till.


Hörs imorgon!




Träning
2011-02-24 / 17:14:00 / Allmänt

Efter du har fått lite insperation måste du ju också veta hur du ska träna.

Här får du lite tips!




Tränings insperation
2011-02-24 / 16:50:00 / Allmänt

Alla vill väl få en snygg kropp till sommaren, vet iallafall att dem flesta tjejerna börjar säga det vid den här tiden;)
Så för att orka börja träna behöver vi ju lite insperation som kommer här!












Frågor!
2011-02-24 / 16:03:06 / Allmänt

Fråga:

Oj är det inte tufft att vara model ?

 

Svar:

Jo modellyrket kan vara riktigt tufft ibland. Men jag tycker mest att det är tufft för din kropp, du stresar liksom igenom dagarna när det är mycket jobb. Ibland kanske du knappt hinner äta för det är så fullt upp, sedan blir det mycket påfrestningar av att vara uppe och jobba från tidiga morgonar till sena kvällar. Plus att lite sömn drabbar ju ditt useende också och du orkar inte prestera lika mycket under t.ex. fotograferingar. Sedan måste ju kroppen hinna ställa om sig när du flyger runt halv jordklotet också.


Fråga:

kul att arbeta som modell? :)

Svar:

Eftersom att jag ändå inte har jobbat så länge så tycker jag att modellandet är superkul:)

 


Fråga:

Hur ska man gå tillväga om man vill testa om man kanske kan bli modell, det är ju så svårt att veta om man är det som de söker!

 

Svar:

Kolla de tidigare inläggen där jag har svarat på frågor, denna frågan kommer upp ofta!
Snabbinfo: Ta bilder på dig själv, skriv namn, adress, längd, vikt och skicka in till olika agenturer och se om de svarar tillbaka och är intresserade.


Detta är inte direkt en fråga men tänkte svara på denna så ni får se min synvinkel av det hela liksom.

Kommentar:

Verkar ju galet jobbigt att någon ska säga vad som är fel med ens utseende!

Svar:

Ja det kan vara riktigt galet jobbigt! Men som modell lär man sig att inte ta åt sig. I början kan det vara riktigt jobbigt och man tar åt sig av minsta lilla kommentar någon säger om en. Men efter att ha arbetat några månader så tar man det inte lika hårt längre och lär sig att leva med vad de säger. Det går liksom in genom örat och sen ut lika snabbt. Visst är det någon viktig sak som att du måste le mer eller sträck mer på dig det ska du ju självklart ta till dig!

 

 

 




This spring/summer!
2011-02-24 / 12:40:25 / Allmänt

Såhär ska du gå klädd sommaren 2011



Träning
2011-02-24 / 10:30:53 / Allmänt

Dem flesta modellerna måste faktiskt träna, man ska inte ha stora feta muskler men man ska vara lite fit liksom.



En metod som många modeller kör på som är bra för alla små inre muskler och yttre är pilates. Har själv gått på det i två år och funkar jättebra och man ser resultat.




Springa är jättebra också för kroppen, man kan powerwalka lite emellan om man känner för det, det brukar jag göra. En timme varje dag med lite blandning av springning och powerwalk är skitbra för kroppen. När jag sedan kommer hem anväder jag 2 kg tygnder till armarna för att träna dem lite extra, men gör även lite situps innan jag stretchar.


Hur ofta tränar ni?




Busy day
2011-02-23 / 23:11:37 / Allmänt



Sorry för jag inte har uppdaterat!
Kom precis hem och är helt jäkla slut, men lovar er att imorgon kommer det en bomb med massa inlägg;)


Tänkte ta upp lite träningstips och även svara på lite frågor.

Nu ska jag sova godnatt!

Fotograferingar
2011-02-23 / 08:00:00 / Allmänt



Nu sticker jag iväg till min första fotografering för idag det är ett omslag för en känd modetidning i England. Senare blir det en fotografering för ett sminkföretag, uppdaterar senare!


Godnatt
2011-02-22 / 22:36:22 / Allmänt



Har haft kvällen helt för mig själv och hunnit svara på lite kommentarer och fixat här hemma. Nu är jag helt slut och ska kolla på Gossip girl avsnittet sedan ska jag sova. Uppdaterar mer imorgon då är det två fotograferingar som gäller, men fixar lite tidsinställda inlägg så att ni får något att läsa :)

Godnatt


Svar på frågor!
2011-02-22 / 18:13:00 / Allmänt

Har fått lite frågor jag tänkte svara på!

Fråga:

Hur är det att gå på catwalk?
Har du någon gång gjort bort dig i branschen, hur?
Vad är det bästa/sämsta med att vara modell?


Svar:

Att gå på catwalk första gången för mig var mycket nervöst och riktigt stressigt. Hamnade ju inte direkt på en liten visning utan det var en stor och viktig visning med många kända designers, så jag var skitnervös.

Jag har gjort bort mig riktigt många gånger faktiskt, för jag är riktigt klumpig! Har snubblat ibland och råkat blanda ihop castingarna så ibland har jag gått till fel vid fel tid och sånna saker. Men har däremot aldrig gjort bort mig när jag har gått på catwalken som tur är;)

 

Det bästa med att vara modell är att man får resa och se så mycket av världen vilket jag älskar. Sedan får du också lära känna så mycket olika människor från hela världen. Hmm.. vad finns det mer att säga jo du växer ju som person riktigt mycket genom att klara dig själv ute i världen och kunna ta hand om dig själv.

Det sämsta med att vara modell är väl att du får så mycket kretik över ditt utseende. Har du råkat få en finne en dag så gör de värsta stora saken av de på vissa ställen, när det egentligen är helt mänskligt liksom. Mer dåliga saker är väl att du får jobba obekväma tider, det kan vara från sex på morgonen till tio på kvällen. Ska du göra något omslag för en sportstidning eller bikinis så kan du få bada i det iskalla vattnet och du ska framstå på bilden som att det är jättevarmt och jätteskönt. Det finns mycket negativa saker faktiskt men man får liksom överväga det med dem positiva sakerna ibland för att orka med yrket.

 

 


Fråga:

 

Hur blir man modell ? hur blir man upptäckt ?

Svar:

Jag skrev ju ett inlägg om hur du gör för att bli modell, du skickar in osminkade bilder på ditt ansikte i olika vinklar. Du ska även ta minst en kroppsbild på dig själv helst i bikini, men kan också vara i tighta kläder så man ser din kroppsform. Tänk på att inte bilderna ska vara för stora (pixlar) så har du photoshop kan du gärna minska pixlarna så att fotot blir mindre, det är då lättare att ladda upp sedan när du skickar bilderna på mailen och agenturen kan lättare öppna bilderna då. Du skickar dessa bilder tillsammans med namn, adress, mobilnummer, längd och ibland vikt. Vissa vill även ha ditt byst, midja och höftmått. Sedan är det bara att vänta på att agenturen/ agenturerna (bättre om du skickar till några stycken) svarar tillbaka.

Upptäckt tillexempel på stan är inte något man ska hoppas på för mycket. Har du riktigt supermodell utseende kanske du blir stoppad om du är i någon storsta och möter en scout men annars sök in till agenturerna på mail för att bli upptäckt!

 

 


 

Fråga:

Jo jag undrar om längden spelar någon roll om man vill bli modell?
för jag är 168cm..
Att bli modell är en dröm för mig!

 

Svar:

Längden spelar roll när man är modell, många är riktigt petiga med detta eftersom att de har kläder som är sydda till ett visst mått. Kommer du på en casting där du ska prova deras kläder så kan du ju inte vara hur kort som helst, för kläderna måste passa någorlunda annars får de sy om och ändra kläderna en massa för att just du ska passa i det.  Vilket är mycket jobb! Därför söker har agenturerna en gräns på minst 170 cm, men peoplemodell/ reklam modell spelar inte längden lika stor roll. Testa att sök som det istället är ett tips från mig! :)

 

 

 

 


Food
2011-02-22 / 15:52:09 / Allmänt



Min mat idag består av stekta kräftstjärtar med lite krydda som chili, citronpeppar och salt. Sedan tog jag två avokados och mixade tillsammans med lite turkisk yohgurt sedan lite krydda. Tog även plommontomater om man kallar det så, och paprika. Detta var min måltid för idag!


Versace 2011
2011-02-22 / 14:34:00 / Allmänt




Would you like this
2011-02-22 / 10:46:00 / Allmänt



Skulle du vilja att någon bedömde hela din kropp från topp till tå varje dag? Du kan få kretik på en casting att du har skitful näsa eller konstiga öron eller snea ögon, medans på en annan casting kan dem tycka att du är perfekt från topp till tå.  Skulle du klara av den pressen att folk ständigt ger dig kretik för ditt utseende?

This is the life as a model




Beauty
2011-02-21 / 22:46:05 / Allmänt



Ledsen för en dålig uppdatering idag men har haft fullt upp! Mina castingar har varit på helt utspridda ställen idag så det har verkligen varit fullt upp hela dagen. Lovar att det blir en bättre uppdatering imorgon!

Har ni några frågor ni vill att jag ska svara på så är det bara att fråga!

How to walk the runway
2011-02-21 / 17:50:54 / Allmänt




Kärlek
2011-02-21 / 12:41:00 / Allmänt



Love

Kan säga er att det är riktigt svårt att jobba som modell och vara kär i någon som man inte alls träffar ofta. Det krävs verkligen att man litar på varandra i ett förhållande om någon av er jobbar på heltid som modell och reser världen runt hela tiden. Jag skulle aldrig kunna ha en avundsjuk pojkvän hemma som inte stöder mig alls när det gäller mitt jobb, det skulle liksom inte fungera för mig. Och de flesta killarna tror jag inte heller skulle tycka det var okej att du kanske fotade en intim bild med en kille (främling) när du har en kille redan. Men det är endel vardagen när du jobbar som modell, du kanske får pussa en kille för att kunna få jobbet och pengarna. Eller du kanske måste stå halvt naken inför ett helt team i studion.

För mig känns det faktiskt skönt att jag är singel, dels för att jag verkligen inte hinner med att ha en pojkvän men också för jag tror inte att han skulle acceptera det jag gör. Plus distansen jag menar det kan ju gå flera månader innan man får träffa varandra. Jag håller mig istället till lite lätt dejtande;)


Modelltips!
2011-02-20 / 20:03:00 / Allmänt



Har ett tips till er som är modeller eller som vill bli modeller.  Drick mycket vatten! Många av de stora agenturerna tipsar om detta, det kan även mätta hungern lite men ger också bättre hy.




Frågor!
2011-02-20 / 18:03:18 / Allmänt


Fråga:
Har de agenturern du skrev upp där åldersgräns? :)


Hur länge har du jobbat som modell?


Svar:
De flesta har en åldersgräns på 13 eller 14 år. Sedan brukar man jobba tills man är runt 25 år gammal.
Jag har jobbat som modell i ett och ett halvt år.


Uppdate
2011-02-20 / 13:19:37 / Allmänt

Sitter och väntar på en casting just nu och väntar på att jag ska få gå in. Har träffat lite svenska tjejer här faktiskt som jag har pratat lite med :) Tänkte svara på era kommentarer lite senare när jag är hemma igen.




En av mina favoritmodeller plus att hon är riktigt trevlig också Gemma Ward för er som undrar!


Castings
2011-02-20 / 10:22:37 / Allmänt



Är ni vakna?

Jag ska iväg på några castings snart så har ätit lite fil och frukt. Är ledig några veckor sen efter Frankrike funderar på om jag ska åka hem till Sverige då och hälsa på min familj lite. Var hemma i Sverige i somras men har helt enkelt inte haft tid sen, är sjukt sugen på att åka till Australien faktiskt!


Nej nu måste jag ägna mig åt jobbet några timmar vi hörs lite senare.

Ciao

Tips!
2011-02-20 / 09:00:00 / Allmänt

För er som drömmer om att bli modeller eller gillar modellyrket. Ni har väl inte missat denna serien?

Jag tycker den är ganska rolig, man får en liten inblick i hur modellivet kan se ut.

Kolla här!



8th and Ocean


Bli modell
2011-02-19 / 23:57:20 / Allmänt



Många drömmer om att bli modeller, men vem som helst kan tyvärr inte bli det.

Först och främst måste du ha längden runt 170 cm som minst, sedan måste du ha rätt utseende dock ändras det ju alltid vad agenturerna vill ha och olika för olika länder och så vidare. Tycker du själv att du har ett ovanligt utseende eller har modelldrag eller helt enkelt inte kan avgöra det själv. Ta då bilder på dig själv du ska vara osminkad och helt naturlig. Ta minst 3 bilder på ansiktet i olika vinklar sedan tar du minst en helkroppsbild så att man kan se din kroppsform. Sedan skickar du dessa bilder till en agentur som t.ex. Stockholmsgruppen, Elite models/modellink, Mikas m.m. du skriver även i mailet hur lång du är, hur mycket du väger och sedan lite kontakt uppgifter. Vissa vill att man mäter byst, midja, höft måtten också och skriver på mailet också men detta kan vara olika.

Är någon agentur sedan intresserad så hör de antingen av sig via mail eller telefon, och hör de inte av sig så ge inte upp det första du gör! Du kanske helt enkelt inte har rätt utseende för just detta året, testa att söka in igen efter ett halvår. Om de däremot är intresserade kommer du att få komma till deras kontor och ta foton och fylla i en ansökan, är de jätte intresserade kan de säga med en gång att de vill ha med dig i agenturen. Annars hör de av sig igen via mail eller telefon. Hör de däremot inte av sig efter att du har varit där så är de inte intresserade!



Fråga från läsare
2011-02-19 / 23:28:40 / Allmänt


Fråga:

hejsan. skulle du kunna berätta lite om dig själv, så man vet vem du är, tex hur du gjorde för att bli modell och så vidare, bor du i usa ? skulle vara tacksam , btw glömde att berätta att jag undrar dessa frågor för att jag vill också jobba som modell i framtiden. skulle verkligen vara snäll om du kunde berätta lite om de :)
tack så mkt.


Svar:

Jag väljer att inte berätta så mycket om mig själv eftersom att jag hellre vill vara lite mer hemlig av olika orsaker därav inga bilder på mig. Men det jag kan berätta är att jag är 19 år gammal (snart 20 år) har jobbat som modell i drygt ett och ett halvt år. Har varit i kontakt flera gånger med de större svenska agenturerna men inte skrivit kontakt med någon, så jag är istället med i en agentur i England som jag trivs jättebra med. Har även fler agenturer i europa som jag är med i efter att jag skrivit kontakt med den i England.

Jag bor inte i Usa men har varit där 3 gånger under flera månader och jobbat, men har mest hållt till i europa. Har en lägenhet jag delar med 2 andra tjejer i England eftersom att det är där mitt hem är för mig.


Back in the appartment
2011-02-19 / 19:47:00 / Allmänt

Nu är jag tillbaka i lägenheten igen. Ska göra i ordning något att äta sen ska jag gå iväg till en kompis som också är modell. Vi tillhör samma agentur och har hamnat på samma casting flera gånger så vi har blivit riktigt bra vänner under det senaste året. Vi ska dra ut lite senare eftersom att det är lördag!

Fick en fråga förut hur lång jag är 178 cm är jag.
I modellbranchen ska du helst vara mellan 172 helst 173 till runt 187 cm för att inte kallas för kort eller för lång.



Någon mer som drömmer sig bort till sommaren och värmen?


Tidinställt inlägg
2011-02-19 / 18:10:00 / Allmänt



Hittade Jason Wu som jag gick för i New York under fashion week enjoy!


Sticker iväg till fotograferingen
2011-02-19 / 15:58:34 / Allmänt



Nu sticker jag iväg till studion, lär väl säkert komma hem sent idag igen. Agenturen ringde mig förut :) jag ska tydligen till Frankrike nästa vecka yeey!


Tired tired
2011-02-19 / 14:07:52 / Allmänt



Jag är så extremt trött just nu. Har några timmar för mig själv innan jag ska till studion och fotas, så tänkte sova lite några timmar.

Har ni frågor till mig så är det bara att fråga på så kanske jag lägger ut en fråga sen på bloggen och svarar på den där.


See ya'll later!


Breakfast
2011-02-19 / 13:13:35 / Allmänt

Vad äter en modell till frukost?

Självklart är ju detta helt olika från person till person. Det finns ju människor som kan äta hur mycket som helst och inte alls behöver tänka på vad dem äter. De är liksom pinnsmala ändå, ibland önskar man ju att ens kropp kunde fungera så men nej inte min. Jag älskar mat och är naturligt smal men om jag började äta en massa onyttigheter så skulle jag absolut inte kunna jobba som modell längre. Det gäller att äta rätt saker och samtidigt kombinera detta med rätt träning. Jag är ofta ute och springer men på vintern blir det mest på gym beroende på vilket land jag befinner mig i. Det hjälper ju inte endast med att springa utan man måste ju träna upp hela kroppen som armar, mage, ben, jaa allt helt enkelt. 



Nu ska jag svara på frågan här över och vad jag försöker äta till frukost är fil med olika nötter eller frukt i. Då jag redan får i mig lite vitaminer och viktiga ämnen så måste jag verkligen tänka på att äta rätt annars drabbar detta mitt utseende, speciellt hår och naglar. Så mycket nyttiga saker, ta gärna med en frukt eller macka och ät medans du sitter på en casting och väntar.




Detta skulle jag inte tacka nej till, men det är ingen bra frukost att äta varje dag. Visst någongång ibland är helt okej men som modell är detta inte en bra frukost.




Detta är ett mycket bättre alternativ!




Hejsan!
2011-02-19 / 12:50:46 / Allmänt



Nu har även jag startat upp en blogg. Här kommer ni att kunna följa mitt liv som modell! Jag kommer att berätta vart i världen jag befinner mig, men även vad som krävs för att kunna vara en modell och hur man klarar av det samt hur man håller sig i form. Ska försöka att uppdatera så ofta jag kan då jag själv hatar när folk aldrig uppdaterar sina bloggar.

Enjoy!


Casting!
2011-02-19 / 09:51:00 / Allmänt

Sprungit på en massa castingar redan.. Idag fick det bara bli ett linne och jeans då det är riktigt kallt ute haha eller ja det är ju inte lika kallt som i Sverige men eftersom att jag är van vid att bo här nu så är detta kallt för mig.



Det värsta med castingar är att man kan få sitta och vänta i timmar på sin tur.. så va väl förberedd med något att sysselsätta dig med.


Runway
2011-02-18 / 12:04:00 / Allmänt

Tänkte berätta lite om en visning jag var med på för några veckor sedan. Det var en riktigt stor Fashion show och när jag gick på catwalken kunde jag bland annat se Lauren Conrad, Paris Hilton, Nicky Hilton och lite andra kändisar. Känns lite häftigt faktiskt plus att man får se endel på efterfesterna sedan. Men jag hade så hektiskt schema de två veckorna med en massa castings och visningar, så jag orkade inte riktigt gå på alla fester som jag bjöds på.


RSS 2.0